Koulukuljetukset lukuvuonna 2022-2023

Kuljetuspäätökset

Kuljetuspäätökset lukuvuodelle 2022-2023 on kaikille kuljetusta hakeneille tehty ja ne on julkaistu Wilmassa. Kuljetus myönnetään vain kuljetusta hakeneille.

Lukuvuosi 2022-2023

Koulu alkaa Siuntiossa torstaina 11.8.2022 lukujärjestyksen mukaan.

Bussikorttien säilyttäminen

HSL:n matkakortteja ei palauteta. Oppilaat huolehtivat HSL matkakortista koko perusopetuksen ajan.

HSL:n matkakorttien lataus / HSL Siuntion asiakaspalvelupiste

Elokuussa kuljetusoppilaat voivat ladata HSL:n matkakortin Siuntion asiakaspalvelupisteestä koko lukuvuodeksi.

Asiakaspalvelupisteessä on lista oppilaista, joilla on kuljetusoikeus. Uuden kauden lataus on mahdollista vain Siuntion kirjastossa sijaitsevassa HSL-palvelupisteessä ja kortti on ladattava ennen koulun alkamista. Oppilas / huoltaja voi hankkia uuden henkilökohtaisen matkakortin kadonneen tilalle vain Siuntion asiakaspalvelupisteestä (kirjasto). Kadonneen tilalle hankitusta uudesta kortista peritään HSL:n hinnaston mukainen korttimaksu sekä HSL:n hinnaston mukainen käsittelymaksu. Jos matkakortti vioittuu eikä se ole oppilaan syytä, oppilas saa uuden matkakortin Siuntion asiakaspalvelupisteestä ilman kortti- ja käsittelymaksua.

HSL-palvelupiste 

HSL-palvelupiste on kiinni koko kesäkuun. Palvelupisteen mahdollisista heinäkuun aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin. Elokuun alussa ennen kirjaston aukeamista 15.8. HSL-palvelupiste on auki seuraavasti uusissa tiloissa kampuksella: 

Ke 3.8. klo 10–16.30
To 4.8. klo 13–19

Ma 8.8. klo 13–19
Ti 9.8. klo 13–19
Ke 10.8. klo 10–16.30
To 11.8. klo 13–19
Pe 12.8. klo 10–16.30

Osoite: Sivistys- ja hyvinvoitikampus, Puistopolku 2, 02580 Siuntio

 

HSL:n matkakortin käyttö kesän aikana

Koululaiset saavat pitää matkakorttinsa itsellään kesäloman ajan. Koululaislippu on voimassa koulujen syys- ja kevätlukukausien aikana arkisin klo 4.30–18.00 (ei arkipyhinä eikä joulu- ja kesälomien aikana). Koululaislippu toimii lipun voimassaoloaikana normaalin kausilipun tavoin ja oikeuttaa tekemään rajoittamattoman määrän matkoja.

Koululaisen matkakortti on tarkoitettu koulumatkoja varten. Lauantaille osuvia koulu- ja päättäjäispäiviä varten kortille on ladattu arvoa. Perheet voivat halutessaan itse ladata koululaisen matkakorttiin arvoa, jolloin korttia voi käyttää myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

HSL:n henkilökohtaista koulumatkakorttia voi käyttää HSL:n vyöhykkeellä D Siuntio-Kirkkonummi -välillä sekä junissa että linja-autoissa esimerkiksi harrastuksiin kulkemiseen. 

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin maksutta ja heille annetaan pahvinen lasten HSL-kortti Siuntion asiakaspalvelupisteestä.

Reitit, linjat ja aikataulut

Oppilaalle suunnitellaan vain lukujärjestyksen mukaisesti kunakin koulupäivänä käytettävät kuljetuspalvelut. Wilmassa olevalla kuljetuskortilla näkyy oppilaalle lukujärjestyksen mukaisesti osoitettu kuljetus. Kortilla näkyy HSL:n linjanumero tai vuorobussin liikennöitsijä.

Kuljetukset tehdään ajalla 25.7.-9.8.2022

Oppilaat voivat käyttää muita omalla koulureitillä kulkevia vuoroja, mikäli niissä on tilaa. Tällöin oppilas / huoltaja selvittää itse kuljetusaikataulut ja linjat. 

HSL:n linjojen 912-917,181 sekä U-linjojen aikataulut  löytyvät reittioppaasta www.reittiopas.fi.

U-linjat: HSL:n matkakortti käy kunnan sisäisessä liikenteessä

7:40 Lohja – Suitiantie – Kuntakeskus

8:10 Kuntakeskus – Lappersintie – Virkkala
8:20 Virkkala – Lappersintie –Evitskogintie- Kuntakeskus
15:05 Virkkala – Lappersintie – Kuntakeskus
15:30 Kuntakeskus – Läntinen Kuninkaantie - Störsvik – Itäinen Kuninkaantie.

Kerho- ja iltapäivätoiminta

Iltapäivätoimintaa järjestetään kaksikielisesti Sivistyskampus Siuntion sydämessä koulupäivän jälkeen klo 12.00-17.00. 

Kerhotoimintaa järjestetään alustavasti viikoilla 36-50. Näistä tiedotetaan myöhemmin syksyllä Wilman kautta.

Koulukuljetusperiaatteiden mukaisesti koulujen kerhotoiminta pyritään järjestämään siten, että myös kuljetusoppilailla olisi mahdollisuus osallistua kerhoihin kuljetusaikataulut huomioiden. Opetuksen järjestäjällä ei ole velvollisuutta huolehtia koulukuljetuksesta koulun kerhoon, kerhosta kotiin tai kerhosta päiväkotiin. Oppilas saa kuitenkin olemassa olevia joukkoliikennelinjoja hyödyntäen, käyttää myöhäisempiä olemassa olevia vuoroja siten, että voi osallistua kunnan järjestämään kerhotoimintaan koulupäivän jälkeen tai iltapäivätoiminnasta kotiin. Huoltajat siis selvittävät itse millä kyydillä oppilas lähtee kerhosta kotiin.

 

Esiopetus, kaksivuotinen esiopetuskokeilu ja täydentävä varhaiskasvatus

Esiopetus ja täydentävä varhaiskasvatus alkaa 11.8.2022 ja sitä järjestetään klo 9:15 – 13:15.

Oppilaat, jotka osallistuvat vain esiopetukseen on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen. Kuljetusoikeutta ei ole oppilaalla, joka tarvitsee aamulla ennen esiopetuksen alkua täydentävää varhaiskasvatusta. Iltapäivän kuljetusoikeutta ei myöskään ole oppilaalla, joka tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta esiopetuksen jälkeen, mutta oppilas, joka tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta vain esiopetuksen jälkeen, on oikeus aamukuljetukseen.

Kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun osallistuville oppilaille myönnetään saattoavustus, mikäli kriteerit täyttyvät.

Koulukuljetusperiaatteet 1.8.2022 alkaen löytyvät kokonaisuudessaan kunnan kotisivuilta

Mikäli teillä on kysyttävää, olkaa yhteydessä sivistystoimistoon sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]. Vastaan 25.7.2022 alkaen sähköposteihin.

Terveisin
Cilla Ojala
sivistystoimisto
hallintokoordinaattori