Koulukuljetukset lukuvuonna 2019-2020

Kuljetuspäätökset

Kuljetuspäätökset lukuvuodelle 2019-2020 on kaikille kuljetusta hakeneille tehty ja ne on julkaistu Wilmassa. Kuljetus myönnetään vain kuljetusta hakeneille.

Lukuvuosi 2019-2020

Koulu alkaa Siuntiossa torstaina 8.8.2019 lukujärjestyksen mukaan.

Bussikorttien palauttaminen / säilyttäminen

Oppilaat palauttavat viimeisenä koulupäivänä Matkahuollon bussikortit, mutta HSL:n matkakortteja ei palauteta. Oppilaat huolehtivat HSL matkakortista koko perusopetuksen ajan. Ne oppilaat jotka tarvitsevat Matkahuollon bussikorttia koulumatkaan lukuvuonna 2019-2020, saavat sen ensimmäisenä koulupäivänä.

HSL:n matkakorttien lataus / HSL Siuntion asiakaspalvelupiste

Kesäkuussa kuljetusoppilaat voivat ladata HSL:n matkakortin Siuntion asiakaspalvelupisteestä kuljetuskauden syyslukukaudeksi 8.8.-20.12.2019. Kevätlukukauden 7.1.-31.5.2020 voi ladata 8.10.2019 alkaen.

Asiakaspalvelupisteessä on lista oppilaista, joilla on kuljetusoikeus. Uuden kauden lataus on mahdollista vain Siuntion kirjastossa sijaitsevassa HSL-palvelupisteessä ja kortti on ladattava ennen koulun alkamista. Oppilas / huoltaja voi hankkia uuden henkilökohtaisen matkakortin kadonneen tilalle vain Siuntion asiakaspalvelupisteestä (kirjasto). Kadonneen tilalle hankitusta uudesta kortista peritään HSL:n hinnaston mukainen korttimaksu sekä HSL:n hinnaston mukainen käsittelymaksu. Jos matkakortti vioittuu eikä se ole oppilaan syytä, oppilas saa uuden matkakortin Siuntion asiakaspalvelupisteestä ilman kortti- ja käsittelymaksua.

Kirjaston / HSL-palvelupisteen kesäaukiolojat ajalle 3.6. – 18.8.2019

Ma      9 – 19
Ti          9 – 16
Ke        9 – 16
To        9 – 19
Pe        9 – 16

Osoite: Asematie 2, 02580 Siuntio

Poikkeukselliset aukioloajat juhannusaaton aatto 10-15 

HSL:n matkakortin käyttö kesän aikana

Koululaiset saavat pitää matkakorttinsa itsellään kesäloman ajan. Koululaislippu on voimassa koulujen syys- ja kevätlukukausien aikana arkisin klo 4.30–18.00 (ei arkipyhinä eikä joulu- ja kesälomien aikana). Koululaislippu toimii lipun voimassaoloaikana normaalin kausilipun tavoin ja oikeuttaa tekemään rajoittamattoman määrän matkoja.

Koululaisen matkakortti on tarkoitettu koulumatkoja varten. Lauantaille osuvia koulu- ja päättäjäispäiviä varten kortille on ladattu arvoa. Perheet voivat halutessaan itse ladata koululaisen matkakorttiin arvoa, jolloin korttia voi käyttää myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

HSL:n henkilökohtaista koulumatkakorttia voi käyttää HSL:n vyöhykkeellä D Siuntio-Kirkkonummi -välillä sekä junissa että linja-autoissa esimerkiksi harrastuksiin kulkemiseen. 

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin maksutta ja heille annetaan pahvinen lasten HSL-kortti Siuntion asiakaspalvelupisteestä.

Reitit, linjat ja aikataulut

Oppilaalle suunnitellaan vain lukujärjestyksen mukaisesti kunakin koulupäivänä käytettävät kuljetuspalvelut. Wilmassa olevalla kuljetuskortilla näkyy oppilaalle lukujärjestyksen mukaisesti osoitettu kuljetus. Kortilla näkyy HSL:n linjanumero tai vuorobussin liikennöitsijä.

Kuljetukset tehdään ajalla 22.7.-7.8.2019

Oppilaat voivat käyttää muita omalla koulureitillä kulkevia vuoroja, mikäli niissä on tilaa. Tällöin oppilas / huoltaja selvittää itse kuljetusaikataulut ja linjat. 

HSL:n linjojen 912-917 sekä 181 aikataulut löytyvät reittioppaasta www.reittiopas.fi.

Muut vuorot löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi

Tämän hetkisen tiedon mukaan Pohjolan liikenne ajaa vuorot

7:40 Lohja – Suitiantie – Kuntakeskus
8:10 Kuntakeskus – Lappersintie – Virkkala (Källhagenin bussi)
8:20 Virkkala – Lappersintie –Evitskogintie- Kuntakeskus
15:05 Virkkala – Lappersintie – Kuntakeskus (Källhagenin bussi)
15:30 Kuntakeskus – Läntinen Kuninkaantie - Störsvik – Itäinen Kuninkaantie.

Näissä yllä olevissa vuoroissa tarvitaan matkahuollon bussikortti

Kerho- ja iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta alkaa 8.8.2019 Aleksis Kiven koululla.

Kerhotoimintaa järjestetään alustavasti viikoilla 40-50. Näistä tiedotetaan myöhemmin syksyllä Wilman kautta.

Koulukuljetusperiaatteiden mukaisesti koulujen kerhotoiminta pyritään järjestämään siten, että myös kuljetusoppilailla olisi mahdollisuus osallistua kerhoihin kuljetusaikataulut huomioiden. Opetuksen järjestäjällä ei ole velvollisuutta huolehtia koulukuljetuksesta koulun kerhoon, kerhosta kotiin tai kerhosta päiväkotiin. Oppilas saa kuitenkin olemassa olevia joukkoliikennelinjoja hyödyntäen, käyttää myöhäisempiä olemassa olevia vuoroja siten, että voi osallistua kunnan järjestämään kerhotoimintaan koulupäivän jälkeen tai iltapäivätoiminnasta kotiin. Huoltajat siis selvittävät itse millä kyydillä oppilas lähtee kerhosta kotiin.

 

Esiopetus ja täydentävä varhaiskasvatus

Esiopetus ja täydentävä varhaiskasvatus alkaa 8.8.2019 ja sitä järjestetään klo 9:15 – 13:15.

Oppilaat, jotka osallistuvat vain esiopetukseen on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen. Kuljetusoikeutta ei ole oppilaalla, joka tarvitsee aamulla ennen esiopetuksen alkua täydentävää varhaiskasvatusta. Iltapäivän kuljetusoikeutta ei myöskään ole oppilaalla, joka tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta esiopetuksen jälkeen, mutta oppilas, joka tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta vain esiopetuksen jälkeen, on oikeus aamukuljetukseen.

Koulukuljetusperiaatteet 1.1.2018 alkaen löytyvät kokonaisuudessaan kunnan kotisivuilta

Mikäli teillä on kysyttävää, olkaa yhteydessä sivistystoimistoon sähköpostitse osoitteeseen: sivistystoimisto@siuntio.fi. Vastaan 22.7.2019 alkaen sähköposteihin.

Terveisin
Cilla Ojala
sivistystoimisto
hallinnon suunnittelija